Hästarna

Alona (Allgunnens Alona)

Är ett russ och är den minsta hästen i stallet. Hon är en B-ponny och går mest på småbarns lektionerna.

Alona är är även inkörd och älskar att bli ompysslad. Hon kom till ridskolan våren-22 och är född -05

Vi får låna henne av Kristin Iversen

Blue (Soldier Blue)

En pigg häst med ett hjärta av guld!

Han älskar hoppning och hoppar allt man styr på, han är utbildad LA i dressyr.

Blue är en D-ponny och är av rasen Connemara och är född-02

Han kom till oss hösten-22

Calle (Call in time)

Är född 2000 och är va 167 i manken. Han är av rasen swb (svensk halvblod). Älskar hoppning och studsar fram när hinderna är framme. Dressyren är mindre intressant men är trevligt i den också men kräver en ryttare som kan motivera. Han kom till ridskolan november 2021. Och rids av de mer erfarna ryttarna.

Corre (Corlord)

Corre kom till Ridlektioner i Kronoberg våren 2021.

Han är född 2000, han är efter hingsten Corall och har tränats en hel del fälttävlan. Utbildningsmässigt är han i LA både i hoppning och dressyr.

Han är en snäll, stabil häst som rids av både nybörjare och erfarna ryttare.

Cuba (Cuba (52))

Kom till ridskolan i oktober 2020, hon är runt 170 i manke och är av rasten SWB ( Svensk varmblod). Hon har tävlat en hel del hoppning och är jättefin i dressyren.

Väldigt snäll i ridningen och både nybörjare och erfarna ryttare tycker om att rida på henne. Hon är född 1999.

Darcy (Mister Darcy)

Ridskolan importerade honom direkt från Irland januari -21. Han är en Connemara D-ponny och är född – 04 . Darcy älskar hoppning och uteritter, han är inte lika välutbildad i dressyren.

Han kan ridas av alla

Diddi (Bear Dream)

Hon kom våren -22 och är ungdomsgruppens projekthäst. Hon är ett svenskt varmblod, född-11, och har tävlat i trav tidigare.  Innan hon kom var hon bara sutten på, ungdomsgruppen rider henne varje dag och vi får se om hon kommer in på ridskolan. Än så länge går det väldigt bra!

Dolly (Dolly Spink)

Kom tillsammans med Orion och är ett svenskt varmblod, född - 07. Hon har tävlat en del i trav men trivdes inte med att tävla. Hon kom till ridskolan våren-22 och är väldigt fin i ridningen. Hon utbildas just nu och kommer in i verksamheten till hösten-22.

Emeralda ( Slageryds Emeralda)

Är född 2014 och kom till ridskolan oktober 2020.

I ridningen är hon stabil, hon hoppar bra och utvecklas i dressyren hela tiden. Emeralda går både med barn och vuxna oavsett erfarenhet, hon går även som funkishäst.

Emeralda är en Tinker och ca 155 i mankhöjd.

Vi får låna henne av Mari Bergström

Gallej

Är unghästen på ridskolan och är född 2020. Och vi har haft henne sedan hon var tre månader gammal. Hon är stor för sin ålder, ca 170. Och kommer att ridas in under hösten -22, i sinom tid  kommer hon in som verksamheten.

Greven (Grevens Ruton)

Han är en Ardenner och väger ca ett ton, det gör honom överlägsen störst i stallet. Han kom till oss våren-22, Greven är född -14 och är ca 167 i manken och har inte varit riden så mycket.  Tanken är att han ska komma in på lektionerna hösten-22.

Vi lånar honom av Kristin Iversen.

Kea

Är av rasen Holstiner och är ursprungligen från Tyskland. Hon togs hem av Jens Fredricsson som har tävlat henne i hoppning. Kea älskar att hoppa och hoppar allt! Dressyren är ett nödvändigt ont ;) Hon är alfa stoet bland hästarna och håller koll på samtliga i stallet. Hon är född 1994 och va 160 i manken. Men hon går inte lika ofta på lektion längre på grund av sin ålder. Men kan ridas av alla.

Kevin

Är född 1998 och är ca 158 i manken. Han är superstabil i ridningen och är en riktig nybörjarhäst /barn häst.

Han är inte den bästa hopphästen man är alltid snäll i ridningen.

Kevin är från Nederländerna och rasen är en blandras. Han kom till oss hösten - 19.

Lucy (Queen Lucy BG)

Är född-05, ca 168 i manken och är ett swb sto. Hon är efter hingsten Quite Easy och tävlat upp till 145 i hoppning. Lucy är en fantastisk häst med luftiga gångarter. Hon kom till ridskolan våren-22.

Maiyha

Är ett Arabsto född 2000 och är en mindre D-ponny. Hon kom till ridskolan november 2021.  Och är en pigg ponny men väldigt snäll i ridningen, både i dressyr och hoppningen. Mayiha har haft två föl tidigare och är efter hingsten: Fynd

Molle (Clou du ciel)

Kom till ridskolan tillsammans med Maiyha, november -2021. Han är välutbildad och känslig, både i munnen och med vikthjälperna. Men han är stabil i ridningen och rida av både nybörjare och erfarna ryttare.

Han har tävlat 140 i hoppning. Dressyren är han utbildad till MVS C. Han är en Holsteiner och kommer från Tyskland. Molle är född 01 och är ca 170 i manken. Han är efter hingsten: Carano

Ola

Ola är stallets bumbibjörn. Han är född 1995 och ca 160cm i manken. Ola är en blandras av nordsvensk och ardenner. Han är pigg i ridningen och är ingen nybörjarhäst, på grund av sin ålder går han mer på uteritterna och ibland på lektion. Ola kom till ridskolan januari-21.

Orion

Kom till ridskolan våren -22 och är en projekthäst. När han kom till ridskolan var han istortsätt oinriden och han kommer att utbildas under sommaren och hösten-22.

Han är ett svenskt varmblod men han aldrig tävlast i trav även om han blivit mycket körd. Orion är född: 99

Rayman

Rayman är ett svenskt varmblod med en mankhöjd på ca 160 cm, född -01. Han har tävlat 145 i hoppning internationellt och är välutbildad i dressyren. Han är efter Feliciano.

Han är en trevlig häst att rida och tycker om att arbeta och älskar att hoppa. Han rids av alla!

Sissi (Sekunde)

Sissi är en liten stor häst som är född-14 och kom till ridskolan våren -22. Hon är under utbildning och har börjat komma in på lektionerna. Hon hoppar väldigt bra och visat en talang även i dressyren. Vi får låna henne av Martina Blomstrand

Tindra

Tindra är ett Swb sto född 04. Hon är efter hingsten Dardel, ca 167 i manken. Tindra kom til oss sommaren -22 och håller på att sättas igång under en tids vila hos sin förra ägare.

Hon är väldigt snäll och trygg i både hanteringen och ridningen.

Planera att komma in i verksamheteb okrober-22.

Zorro

Är den svarta d-ponnyn i stallet med bred nacke och kan ha en liten räv bakom örat i ridningen. Därför ingen nybörjarhäst. Han kom till ridskolan juni – 2021, och är född: 1999. Han är en blandras, friser och Connemara. Han Hoppar allt och är väldigt trevlig i dressyren.